Bitcoin in de media: verschil tussen versies

Uit BTCWiki.nl
Regel 12: Regel 12:


=== Bitcoin in de media ===
=== Bitcoin in de media ===
* 2021-09-29: De Volkskrant: [[PUB:Delven van bitcoins leidt tot enorme afvalberg van gedumpte computers|Delven van bitcoins leidt tot enorme afvalberg van gedumpte computers]]
* 2021-09-01: EW: [[PUB:Past libertarische fantasie van de bitcoin wel bij Nederland?|Past libertarische fantasie van de bitcoin wel bij Nederland?]]
* 2021-09-01: EW: [[PUB:Past libertarische fantasie van de bitcoin wel bij Nederland?|Past libertarische fantasie van de bitcoin wel bij Nederland?]]
* 2021-08-06: AVROTROS: [[PUB:ABN AMRO: 'Bitcoin ongeschikt als wereldwijd betaalmiddel'|'ABN AMRO: Bitcoin ongeschikt als wereldwijd betaalmiddel']]
* 2021-08-06: AVROTROS: [[PUB:ABN AMRO: 'Bitcoin ongeschikt als wereldwijd betaalmiddel'|'ABN AMRO: Bitcoin ongeschikt als wereldwijd betaalmiddel']]

Versie van 29 sep 2021 11:27

Er wordt regelmatig over Bitcoin geschreven in de Nederlandstalige pers. Vooral tijdens perioden van sterke koersstijgingen verschijnt er elke dag wel een artikel. De ervaring leert dat er veel onjuistheden worden gepubliceerd die tot misverstanden bij de lezer kunnen leiden.

Deze onjuistheden zetten we hier recht. Elk artikel wordt hieronder gelinkt, op een eigen pagina. Op elke pagina vind je vervolgens ons commentaar op het desbetreffende artikel.

Ben je zelf redacteur of journalist en bezig iets te schrijven over Bitcoin? Raadpleeg dan onze gratis checklist.

Veel opnamen van nationale TV en radio waarin Bitcoin besproken wordt, zijn in onderstaand Telegram kanaal terug te vinden (onderhouden door een vrijwilliger van Satoshi Radio Telegram groep): Video Archief Satoshi Radio (Telegram account nodig)


Zie Bitcoin-Nieuwsbronnen voor Nederlandstalige bitcoinnieuwssites en podcasts.

Bitcoin in de media

Artikelen toevoegen

Korte versie: Maak een nieuwe pagina (met PUB: ervoor), en voeg slablonen Nieuwsbericht (1x), Quote en Reactie zo vaak toe als nodig.

Lenge versie: Als je een artikel hebt gevonden waar je commentaar op wil geven, voeg het dan toe. Hieronder de stappen:

 1. Vraag een account aan om te kunnen bewerken
 2. Open het artikel in een tabblad en bekijk (1) de link, (2) de titel, (3) de auteur, (4) de datum, (5) de experts (indien van toepassing) en (6) de naam van de publicatie:
  Stap 1
 3. Maak een archieflink door een screenshot/plaatje/foto van het artikel te uploaden, of door de link (1) in te voeren op archive.org of telegra.ph.
 4. Kopiëer de letterlijke titel van het artikel, en zet het hier in de zoekbalk met PUB: ervoor. Als het goed is, vindt hij NIET de pagina (want je gaat hem toevoegen!). Klik in de zoekresultatenpagina op Maak de pagina "PUB:Titel van het artikel" op deze wiki!.
  Artikel uploaden Stap 2.png
 5. Je bent op de bewerk-pagina. Klik op Invoegen --> Sjabloon. Voeg het sjabloon voor Nieuwsartikel in. Vul de velden in.
  Sjabloon invoegen
  Nieuwsartikel
  Velden invoeren.png
 6. Vul nu de quotes in en geef tegenargumenten. Voeg steeds Quote-sjablonen in. Verwijs eventueel naar Mythes. Voeg zo veel quotes toe als je wil, maar kopiëer niet grotere stukken dan nodig om je punt te maken.
  Gebruik veld "1" voor alle quotes.
 7. Zet onder je quotes de tegenargumenten, gebruik het Reactie-sjabloon.
 8. Druk op Wijzigingen opslaan.
 9. Pas deze pagina (Bitcoin in de media) aan met een link naar je artikel

Kom bij vragen in de Telegramgroep.