Ring of Fire

Uit BTCWiki.nl
Versie door Marnix (overleg | bijdragen) op 20 jul 2021 om 09:12 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Een '''Ring of Fire''' is een manier van Lightning-kanalen openen. Het is de bedoeling dat (bijvoorbeeld) 8 mensen een kring vormen, en naar de persoon rechts v...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

Een Ring of Fire is een manier van Lightning-kanalen openen. Het is de bedoeling dat (bijvoorbeeld) 8 mensen een kring vormen, en naar de persoon rechts van hen een kanaal openen, van bijvoorbeeld 1 miljoen. Als iedereen dit doet, dan ontstaat er een cirkel en is er 8 miljoen sat aan liquiditeit toegevoegd aan het Lightning-netwerk. Het is daarna mogelijk om te herbalanceren met 1 transactie door de kring heen.

Stappen

  1. Een groep mensen zoekt elkaar op en organiseert zichzelf in een groep. Meestal wordt afgesproken welke hoeveelheid sats wordt gebruikt om te openen.
  2. Een "leider" in de groep tekent een kring met de leden erin, in een cirkel
  3. De leden kijken naar wie ze moeten openen, en doen dit.
  4. De leden koppelen aan de leider terug als de kanalen open zijn. Zo houdt de leider bij hoe compleet de ring van deze groep is.
  5. Optioneel: na openen, is het mogelijk te herbalanceren. Iemand, meestal de leider, routeert een betaling door de hele ring heen.

Meedoen met rings of fire